Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 17:20 - Мечка изскочи край кофа, хвърли в ужас цяло село
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
0



Мечка изскочи край кофа, хвърли в ужас цяло село 17:07 23-07-2010  Жена с малки деца се натъкнала на звяра, докато изхвърляла боклука

Мечка изскочи иззад контейнер за смет в смолянското село Хасовица пред очите на млада жена, докато изхвърляла боклука. Сигналът е подаден около 21,30 часа в четвъртък вечерта на телефон 112. Потърпевшата Илияна Николова е жива и здрава, но е извънредно уплашена след случката. В селото, където се разиграла ужасяващата случка, живеят около 15 души. Лятно време обаче се пълни с туристи.

Илияна излязла заедно с майка си Василка Парова, 7-годишната си племенница и сина си на година и осем месеца да изхвърли боклука. Възрастната жена вървяла напред, а децата и Илияна по-назад. От храстите, близо до контейнерите, Илияна чула как мечката ръмжи срещу майка й. Уплашена, младата жена запазила самообладание, взела децата и бавно се скрила в най-близката къща. Оттам започнала да вика на майка си, която имала проблем със слуха и не чула виковете на дъщеря си.

„Видях мечката в гръб, като цяло чудо е, че не нападна майка ми”, обясни Илияна и добави, че дивото животно е било много голямо.

Младата жена е повикала на помощ двама мъже. Те не успели да открият мечката, като животното най-вероятно избягало. Според младата жена мечката е била привлечена от изхвърлената храна в контейнера, който е бил препълнен.

След подадения сигнал на мястото веднага са пристигнали екип на полицията и експерти от сдружение за дива природа „Балкани”. Оттам са обещали веднага да монтират фотокапан, който да заснеме мечката. Властите обещаха и да раздадат на местните хора специални спрейове срещу мечки.

Миналата седмица мечка нахапа тежко жена в село Малка Арда, а през май в село Кутела друга мечка уби възрастен мъж.                                                                                                                                                        Коментар: Предположих в предишен постинг ,че мечката е била голяма повече от посочените 100кг .Заснетата мечка с фото капан не е стръвницата. Поне 300-350кг ,  тежи мечка, превърнала се в стръвница.По нашите земи, мечките не достигат своя максимум от 800кг. Но до 400кг е напълно възможно да достигнат.                        Познах ,че мечката не ги е видяла ,/била е в гръб/ другата причина да не ги забележи е заради миризмата от контейнера. Явно е хапнала хранителни отпадъци. Ако хората започнат да и дават храна не е решение, напротив става по зле. Винаги ще идва за да търси още храна,така риска за хората остава. Дори да се справят с тази мечка, решението трябва да е по мащабно.Да се отнася за цялата популацията на мечки в района.Най-добре да ги разселят навътре в Балкана.Според мен, цяло лято ще ги разиграва тази мечка, докато я заловят по който да било начин. Подценяват стръвниците. Те не са мечки с обичайно поведение и не бива да гледат на тях като на такива.Трябва в селата да се варди за нея! В гората останалите ,миролюбиви мечки са по лесни за залавяне от тази хитруша. Не бива да се наврежда на цялата им намаляла популация ,заради една освирепяла мечка.
 



Тагове:   мечка,   ужас,   край,   кофа,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 691949
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930