Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2012 14:09 - Проф. Вучков: ЕС започва много да прилича на Съветския съюз
Автор: moniboneva Категория: Политика   
Прочетен: 1999 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 04.05.2012 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  България страда и от политиката на Великите сили към малките държави, която много често е дискриминационна

Доволен съм, че в аванс ще отбележим 9 май – Деня на победата над хитлерофашизма. От 9 май 
1945 г. до днес човечеството слезе още надолу в развитието си. Започна Студената война, която лиши народите от доходи, тъй като те отидоха за въоръжаване и превъоръжаване на армиите, коментира пред тв7 проф. Юлиян Вучков.

Духовното в живота е на много ниско ниво. За мене целият свят е далеч от нормалното си развитие и няма социална справедливост. Властите величаят човешките права, за да прикрият погазването им, добави Юлиан Вучков.

Според него освен заради своя народ, България страда и от политиката на Великите сили към малките държави, която много често е дискриминационна. Проф. Вучков коментира и поведението на френския президент Никола Саркози, като го нарече "безпринципен".

Заедно с Ангела Меркел, канцлер на Германия, взеха властта в ЕС и я използват, за да защитават интересите на своите държави, е мнението на Юлиан Вучков.

Притеснен съм от редицата протести в света. Според мене в пазарната икономика са заложени много порочни практики.

Светът може да спечели единствено от едно ново гражданско общество. Не виждам кога обаче ще има промяна, обясни проф. Вучков.

По думите на професора Европейският съюз започва много да прилича на Съветския съюз.

Не одобрявам външната политика на България. Министър Николай Младенов не се грижи за опазване на националните ни интереси, категоричен е Юлиан Вучков.

 Коментар на Моника Бонева

  Прав е професор Вучков, независимо дали тези негови мнения са шаблони, взаимствани от някъде или изцяло негово лично мнение.Само искам да уточня, че порочни практики има във всяка една система на управление,далеч не са само в пазарната икономика.В това отношение сравнението на ЕС със разпада на СССР е основателно!Отчасти важна е наличната волята да се справят с пороците чрез регулиращи механизми. Воля имаше в СССР чрез преустройството ,но реален резултат това не успя да донесе. Практиктическото приложение като се анализира внимателно, навежда към следния извод: ""всяка система,носи въвтре в себе пороците които ще я унищожат.""Реален риск от разпад на ЕС съществува! Дали това ще се случи ще зависи от мерките които ще вземат страните от ЕС ,както и резултата от фискалния договор.                                                                                                                     Бележка: Към момента това сравнение на ЕС със СССР,започва неволно да се натрапва.У нас хората съществува ""аналогична памет"", затова правим асоциации с отминалия ни житейски опит.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Проф. Вучков- един неудобен дисидент
04.05.2012 17:36
Още преди Десети Юлиан Вучков бе неудобен. Своенравен и волнодумец, достатъчно популярен, но не и подходящ за да го покани Митеран, дори и Живков. Сегашният присмех срещу него акцентира не върху това, което казва, а върху това- как го казва. Написаното му творчество ще го представя в бъдеще, а не медийните му изяви, които само отнемат от времето му. Макар да не виждам достатъчно паралели между ЕС и СССР приемам мнението му с уважение
цитирай
2. анонимен - DA PROFESORE . TI SI PRAV
02.07.2012 21:38
KOI OBACHE SHTE TE CHUE .ZA NESHTASTIE EDNA PTICHKA PROLET NE PRAVI
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 689463
Постинги: 420
Коментари: 373
Гласове: 547
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031