Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2014 16:46 - Самолети и кораби тършуват в "зона с висок приоритет" за изчезналия Боинг
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1232 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 06.04.2014 16:49


 image     Още по темата image Китайски кораб може да е засякъл черната кутия от изчезналия Боинг   Самолети и кораби, участващи в търсенето на изчезналия в началото на март самолет в Индийския океан, са се насочили към зоната, където бе уловен подводен сигнал. Коригирани сателитни данни изместиха фокуса на операциите по издирването на изчезналия малайзийски самолет към южната част на Индийския океан. Това заяви ръководителят на координационния център на мисията Ангъс Хюстън, цитиран от Франс прес.Целта на операцията е да се провери дали засеченият сигнал идва от черните кутии на изчезналия „Боинг 777”, предаде AFP. „Цялата зона, в която търсим, е вероятната територия на падане на самолета. Заради новите данни обаче южната зона сега е с по-висок приоритет”, заяви Хюстън.

Китайският кораб, който засече подводните сигнали вероятно идващи от черната кутия на самолета, вече се намира в най-южната зона на издирване в Индийския океан.

Същевременно CNN съобщи, че изчезналият  Boeing 777-200 на компанията Malaysian Airlines може би умишлено е се е отклонил от зоните в обсега на радарите, след като е пропаднала свръзката с него. 

"Рейс 370 е летял покрай Индонезия, след като изчезва от радарите на въоръжените сили на Малайзия. Възможно е самолетът умишлено да е изменил маршрута си, за да избегне разиолокационния обхват", отбелязва CNN.

Ръководителят на координационния център Ангъс Хюстън заяви още, че австралийските военновъздушни сили ще използват всякакви ресурси в опит да проверят акустичните сигнали в зоната, в която китайски кораб улови звуците. Австралийски и британски кораб с детектори за черни кутии вече се придвижват към зоната.

В събота издирването на изчезналия малайзийски самолет навлезе в нова фаза, след като китайски кораб прехвана сигнали, които може да идват от „черната кутия” на летателния апарат.

На 29-ия ден от издирването на самолет от полет MH370, от дълбините на Индийския океан бяха уловени серия сигнали, които представляват първата солидна следа към изчезналата машина.

Китайски кораб е уловил сигнал с честота 37.5kHz в секунда, което отговаря на стандартния сигнал, използван от сигнализационната система на черните кутии.

Сигналите могат да бъдат улавяни в периметър от 3000 метра, което дава надежда, че черната кутия е сравнително близо до кораба.                                                    Коментар на Мони Бонева                                                                             Темата е много пикантна, цял свят издирва изчезналият самолет, а аз упорито мълча.Това не е случайно!Изчаквах самолета  да бъде открит. За да се обяви за изчезнал е необходимо да няма никаква следа или вест от него, както и да не е известно местонахождението му.Искам да споделя с моите читатели една любопитна случка. В началото на Март  3-5 март останах без капучино. Предпочитам го пред чистото кафе ,защото сметаната неутрализира кофеина.Не обичам кафе но така ми спестява разсънването, иначе поне 1 или 2 часа ще съм в полубудно състояние. Затова не оставам без капучино. Насипното в кутия беше свършило, а още не бях си купила капучиното в пакетчета с шоколад на прах което по късно си взех от пазара. Така по изключение сварих една сутрин чисто кафе без сметана. Не умея да гледам на кафе, но пък рисувам и имам набито око за фигурите които се образуват. Предстоеше ми пътуване до острова в средата на Април и реших да видя какво показва чашата, обърнах я след което внимателно разгледах фигурите в нея. Имаше само две, но достатъчни да ме шокират и да отложа пътуването си. За мой ужас видях падащ самолет към вода  в дъното на чашата и си помислих ,че това е Ламанша. Огледах го добре, самолета беше цял не гореше беше със спуснати колесници. Имаше и чохъл от другата страна на чашата който показва посоката на вятъра- самолета летеше в същата посока. Учудих се колко ясна картина и въпреки,  че не вярвам в тези неща реших,че може би е по добре да не пътувам другият месец или да сменя транспорта. Замислих се, тогава нямаше голяма катастрофа станала месец или два назад.Само дни по късно на 8 март се случи изчезването на Малазийският самолет.Тогава обаче не повярвах, че същият е бил в чашата ми, защото няма причини за това.Едва когато го обявиха за изчезнал реших ,че може би има връзка, защото моето хоби са изчезнали хора  и превозни средства.Аз съм православна християнка и не вярвам във врачки но Ванга е казала, че всеки идва на този свят с името си или призванието си. Аз съм родена на Антонов ден светеца покровител на изгубените вещи и хора. Има дори такава кратка молитва: ""Свети Антойний помогни ми изгубеното намери ми!""Мислех, че хобито ми е част от професията ,а не обратното.И така следва в следващият ми пост моят коментар къде е изчезналият самолет,защо не могат да го открият. Както и кога това ще се случи ако изобщо го намерят някога.Изцяло рационален анализ, макар и  преплитащ се на моменти с ирационалното и необяснимото.  



Гласувай:
1



1. freeoldmen - Тръпна от
06.04.2014 17:25
нетърпение!!!:-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 693450
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930