Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 22:34 - младеж в безизвестност цяла седмица
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.06.2012 23:02


  Майката на изчезналия 22-годишен Николай: Нека се обадят поне за откуп

  20.06.2012 20:54 image Николай Йорданов

Непрекъснато гледаме към паркинга, където, завит с найлон, е моторът на Ники, казва майката на 22-годишния Николай Йорданов, който изчезва мистериозно на 14 юни в София.

Семейството вече седми ден е в очакване на някакви новини за детето си. Родителите стоят на терасата на дома си в столичния кв. Люлин и се взират в далечината. 
"През деня гледаме за бял бус с номер СА0320 НС, а през нощта обикаляме ниви и дерета. Вече всичко ми минава през ума, не знам какво да мисля", въздъхва майката Марияна и едва сподавя сълзите си. 
"Всичко е много странно, не можем по никакъв начин да си обясним случилото се.

Няма нещо, за което да се хванем и което да ни поведе към някаква следа. Ники е толкова добро дете, изобщо не се е сбивал с никого, няма врагове, въобще не пие и не пуши. Дори през нощта да му се обади някой, ще му помогне. Той е момче, на което може да се разчита. Приятелите му са много свестни и между тях няма бандити", споделя още Марияна.

"Единственото, което ни хрумва, е че вероятно са го объркали с някого, с когото може да има прилика, и да са го отвлекли за пари, или да са го пребили и хвърлили в някое дере", предполага още Марияна.

Има няколко версии, по които работим, но е рано да ги коментираме. Очакванията ни са до дни да има развръзка по случая, казаха разследващите мистериозното изчезване на Николай.

Разпечатката на телефона му също не водела към някаква следа. Според данните от нея няма непознати номера, от които да са звънили на Николай. Всички телефони са били на негови колеги и приятели.

Белият бус "Мерцедес", шофиран от 22-годишния младеж, бил видян за последно в кв. Овча купел. Там Николай приключил последния си курс с хладилния бус и го подкарал към Люлин, където го оставял в гараж и се мятал на любимия си мотор. След това обикновено отивал до приятелката си Демира в Божурище.

Във фаталния ден обаче Николай тръгнал от последния си обект между 16,15 до 16,45 часа. "Всичко си беше нормално, пошегувахме се, после му звънна телефонът и се
качи в буса", разказала продавачката пред родителите на Николай по-късно.

Тя е последната, която го е видяла. След това младежът звъннал да каже да го чакат в склада, за да разтовари стоката и оттам да се прибере. Маршрутът му бил почти един и същ всеки ден. В този ден обаче той повече не се появил. Веднага след като изчезва, и телефонът му е изключен.

"В 17,20 сестра му се обади, за да пита дали Ники не е вкъщи. Отговорих, че го няма. Започнахме търсенето - звънихме по всички складове, да не би да се е върнал да зареди, но пак се оказа, че го няма.

Единственото логично обяснение е цигани да са го видели, че разтоварва стоката, и да са помислили, че има много пари в него и да са го пребили, а после да са го хвърлили някъде. Човек не знае какво да си мисли", притеснява се майката.

През тази първа нощ по улиците на София излизат 15 коли с приятели на Ники да го търсят. "Това вече продължава всяка нощ", казва Марияна.

Вече са разлепени снимки на Ники навсякъде по спирките на метрото, в кварталите Надежда, Овча купел, край околовръстното, в Перник, Божурище и всички близки софийски села. Фейсбук и форумите са препълнени, но от Николай до момента няма следа.

Сега смятат да пуснат негови снимки и в мотоклубовете, защото Ники е голям фен на моторите. Още в 8-и клас му купили първия мотор, след като самият той помогнал да се съберат пари за него. Хванал се на работа в горското стопанство на село.
Приятелката му Демира е по цял ден при родителите на Николай. И тя го търси по всички места, за които се сети, но без резултат.

Близките не допускат варианта той сам да е решил да избяга. Абсолютно невъзможно е да тръгне някъде без да ни се обади, категорична е Марияна. Освен това Николай бил много съвестен, винаги се отчитал с парите, оставял си колата и тогава започвал личната си работа. Не е планирал пътуване, дори море, защото събирал пари за кола. Сестра му

Десислава също е сигурна, че всеки, който го познава знае, че той няма да тръгне сам.
Приятели на Николай искали да се помолят за него в църквата в Божурище.

"Вече не знам какво трябва да правим. Остава ни само да чакаме някой да се обади, но телефонът изобщо не звъни. Чакам да потърсят откуп или нещо такова, ако е отвлечен, но нищо. Абсолютно нищо не се случва... Затова моля, ако някой е видял нещо в района на Овча купел, нека се обади да разкаже, колкото и малко да е и несъществено. Каквото и да е - сбиване, препречване на колата, нека да позвънят в полицията и да разкажат. Вече не знам какво ни крепи, може би надеждата, че ще се върне или ще се обадят за откуп и ще ни пуснат момчето", казва майката.

В отчаянието си родителите дори ходили на врачка, която им обещала, че на 11-ия ден от изчезването ще има развръзка.

"Сега стоим на телефоните денонощно, набирам и неговия, а той продължава да няма връзка", промълвява майката.                                                                                                                                                            Коментар: Вероятно ще прозвучи самонадеяно, но този случай би следвало да е доста лесен за разплитане. В него има точен маршрут. При много от случаите на изчезнали хора не се знае посока в която са поели лицата,какво са възнамерявали да правят и какви са били навиците им. Поради което следите им се ловят трудно, направо става невъзможно откриването им.Докато в случая се касае за младо момче с изградени навици, работният му ден протича по график.Ако се проследи надлежно той би следвало да се хване нишка чрез която да се разплете случая и да се попадне на важна следа.Може би шока от изчезването  не позволява на близките му да се съсредоточат върху ключов елемент. Нещо той да им е казвал или да е възнамерявал да стори, когато намери минута свободно време.Полицията търси, но винаги близките познават най-добре човека!Добре да се огледа   старателно в страни от маршрут.След като младежа го няма заедно с микробуса той  не е прситигнал до Люлин където е трябвало да го остави, само се е отправил в тази посока. Може да е съкратил маршрута за да стигне по бързо или ако е попаднал на задръстване,спонтанно е решил да промени изцяло пътя си.Внезапно се е случило нещо което да го откъсне от обичайното му ежедневие и ритъм.Ако има мостове или водоеми по трасето би могло да е паднал някъде заедно с микробуса.Не може да се изпари,така както си шофира микробуса в района на столицата ,посред бял ден! Качва се и тръгва но не стига следователно нещо се е случило по пътя и маршрута е важен! Трябва и да се разпита по бензиностанции. Ако микробуса е в движение ще трябва да се зарежда да приемем,че някой му е отнел превозното средство.Би могъл да слезе в жегата да пие нещо разхладително в бар и там е възникнал някакъв проблем. Тогава поне микробуса би следвало да се намери по маршрута.Нека да огледат по внимателно!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 693487
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930