Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2012 11:55 - Поредния изчезнал младеж
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1450 Коментари: 0 Гласове:
3



 СЛЕДИТЕ НА НИКИ СЕ ГУБЯТ В "ЛЮЛИН"    Последно се чул с приятелката си, трябвало да се видят в Божурище 19 юни 2012    image image image image image image image image image След работа Николай трябвало да се срещне с приятелката си Демира, която била и една от последните, с които е говорил Следите на изчезналия в четвъртък Николай Йорданов се губят на път към столичния квартал „Люлин”. Около 16 часа той за последно се чул с приятелката си Демира. Казал й, че си тръгва от „Овча купел” и се разбрали да се видят след малко. 22-годишният младеж приключвал последния си курс с хладилния бус, който шофирал, и потеглил към „Люлин”, където живеел. Криминалисти предполагат, че е карал по Околовръстното шосе към дома си, твърди "Монитор". След това трябвало да отиде до близкия град Божурище, където да се срещне с момичето. Минути по-късно обаче телефонът му вече бил изключен.

“Просто не знам какво може да е станало. Всичко се случи толкова бързо. Телефонът му в един момент започна да дава сигнал, че е изключен. Сякаш потъна вдън земя разказва Демира. Няколко часа по-късно негови приятели тръгнали по маршрута, по който Николай се придвижвал. От него и от буса, в който имало само млечни продукти обаче, нямало и следа.

„Нямаше го никъде. Сигурни бяхме, че с него е станало нещо и се притеснихме. Той не е такъв човек. Изкарваше си хляба честно. Никога не е създавал проблеми. Не е бил и скандалджия. Сигурни сме, че няма как да е отишъл и при друго момиче, тъй като беше лудо влюбен в Демира. Трябваше да изчакаме обаче 48 часа от изчезването му, преди да го обявят за издирване от полицията”, разказаха приятели на Николай. През цялото време те не спирали да го търсят, но всички стигали до квартал „Овча купел”, където за последно той е бил забелязан.

Приятелката му Демира, с която са заедно от няколко години, също е категорична, че няма как Николай да е изчезнал при друго момиче. Двамата много се обичали. Демира разказва, че от дни не можела да спи. Тя също обикаляла местата, където Ники обичал да ходи, и разпитвала всеки срещнат дали случайно не го е виждал.

Повечето хора предполагали, че може да е излязъл с пистовия си мотор, който наскоро купил, и евентуално да е паднал някъде, а телефонът му да се е разглобил. След като разбрали обаче, че е бил на работа, всички започнали да се притесняват.

„Всеки ден идваше с мотора до Божурище, за да се вижда с Деми. След това не пропускаше да отиде и до близкото село Златуша, откъдето са баба му и дядо му. Няколко пъти обиколихме пътя там. Гледахме в канавките в близките ниви, разпитвахме хората. Никой обаче не го е виждал, след като телефонът му се изключи”, разказват близки на Николай. Най-голямото им опасение е, че момчето може да е пребито за пари. В себе си той носел оборотни средства, които варирали от 2 до 15 хил. лева. Никога обаче не си е позволявал да вземе и лев от тях.
„Опитаха се да извъртят така нещата, че едва ли не е взел парите и е избягал. Той нямаше финансови проблеми. Напротив, беше много добре. В себе си той е носил по 15 хил. лева служебни пари, но и през ума не му е минавало да ги пипа”, категорични бяха от най-близкото му обкръжение. 
Близки искали да се помолят, но попът почивал.

Приятели на Николай искали да се помолят за него в църквата в Божурище. По думите им имало молитва за изчезнали хора. Те се организирали във „Фейсбук”, но когато се събрали пред църквата, се оказало, че попът е в почивка.

„С молитва, положителни мисли и подкрепа да направим така, че Ники да се върне”, е озаглавено събитието в социалната мрежа. Само до вчера над 200 души са изявили готовността си да присъстват. Организаторите на мероприятието са категорични, че ще правят това всеки ден, докато не видят приятеля си жив и здрав.

„Веднага щом попът се появи, ще се съберем отново, че да се помолим. Това ни остава. Надяваме се и полицията да успее да помогне”, обясняват още потребителите във „Фейсбук”.                                                                                                                                                                                       Коментар:  Случаи на изчезнали хора зачестиха в страната. Винаги ги е имало, но в смутни времена броя им драстично нараства.Това на вид хубаво момче с приятелка и добро семейство, работа и сравнително нормален живот, внезапно изчезва в нищото. Като да е потънал в дън земята!Няма следа... или може би има погрешна.Като вземем предвид, че сме в България където по селата ограбват и убиват старци за жълти стотинки ,вече не е е толкова необяснимо.Загадка как може да изчезне младо момче със солиден оборот, след работният си ден заедно с микробуса- няма! Изключвам варианата той да е избягал с парите. Колкото и изкусително да изглежда в днешните времена бягство в чужбина с пари и микробус ,този младеж няма повод да го стори. От добра среда е ,без конфликти и лични проблеми,какво може да му липсва?!Има и трети вариант който не е посочен, защото за него се изключва но аз няма да го спестя- внезапен порив към самоубийство.При Николай няма видими признаци за депресия нито е имал поводи за отчаяние. В жегите внезапните и спонтанни изблици на нерви и нетърпение са нещо естествено. На всеки може да му писне в даден момент от всичко,обаче неговият случай не изглежда да е такъв.В такива случаи се търси на местата където обичайно се е отбивало лицето.От статията проличава, че е бил търсен и на тези редовно посещавани от него места без никакъв резултат.След като се е с чул с приятелката си и е бил доловимо спокоен ,насрочили са среща със сигурност той не е имал други планове, иначе би отложил за по късно да се видят. Нещо внезапно е променило плановете му!Обикновено в такива случаи се търси на последното място и адрес на който е бил видяно лицето. Но аз лично имам съмнения, че разследващите органи са съгледали един тънък момент.Отправянето на микробуса в посока Люлин би могло да бъде извършено от друго лице не Николай. Тоест това съвсем не е последното място на което със  сигурност може да се твърди ,че е той лично.Трябва да се търси около мястото където последно се е чул с приятелката си. Това реално е последното място на контакт и присъствие на автентичния Николай!Ако е бил нападнат и ограбен, микробуса е попаднал в ръцете на други лица и тази следа би могла да е заблуда. Дано се намери Николай Йорданов има някаква надежда все още въпреки, че седмица е много време за да се ""отбие""той  някъде след работа. Със сигурност му се е случило нещо!                                                                                                                            Моника Бонева



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 689420
Постинги: 420
Коментари: 373
Гласове: 547
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031