Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2012 02:11 - ПЕДОФИЛ УДУШИЛ СТАНКО
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 923 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2012 02:48


 ПЕДОФИЛ УДУШИЛ СТАНКО Станко бе погребан в гробището на Лагошевци 24 януари 2012, 20:33  
София, България    image 12-годишният Станко от видинското с. Лагошевци е бил удушен още в деня на изчезването си 4 януари. Зверството станало, за да бъде прикрит опит за сексуално посегателство. Това е основната версия, около която се работи, след като тялото на детето бе намерено на 21 януари в безводно дере в местността Диловец край селото. Работата по разкриването на извършителя продължава с помощта на експерти от София, но към момента няма задържани и заподозрени. Заради полуразложеното състояние на тялото обаче по кожата на врата не са намерени отпечатъци, от които да се съди дали детето е било удушено с голи ръце, или с помощта на връв или дреха, пише "24 часа".

Изводът за причината на смъртта е направен въз основа на констатираните нарушения на гръкляна и шията и са несъмнени. В експертизата е посочено, че има съмнения за извършено сексуално посегателство, но не са открити категорични следи. Взети са ДНК проби, които трябва да установят има ли наличие на материал от друг човек върху тялото на детето. Опитът за сексуално насилие е вероятният мотив извършителят да се уплаши, че Станко ще го издаде, и за да прикрие следите си, е решил да го убие. Преди излизането на тази хипотеза именно мотивът беше липсващото звено, което да обясни умишленото убийство.

Все още не е категорично изяснено и къде е извършено престъплението - дали на мястото на откриването на тялото, или другаде и е било пренесено и изхвърлено в урвата. Очевидци споделиха, че близо до тялото било намерено празното канче с отворен капак, а под тялото била торбичката с трохи хляб в нея. При огледа на дерето с участието на съдебния лекар той е допуснал и това е записано в заключението, че е най-вероятно смъртта да е настъпила там, където детето е намерено.

Около това има въпроси, част от които си задават и местните хора. Съмненията, че Станко е убит в някоя от запустелите къщи и после изхвърлен, се подхранват от факта, че при претърсването на землището на Лагошевци веднага след изчезването той не е намерен, въпреки че е обиколен и този район. “Не може тялото да е било там 2 седмици и да не е било изядено от чакали. Аз си изгубих козата и за една нощ я бяха оглозгали - на другия ден намерихме само костите й, а това дете да е лежало там толкова време и да бъдат наядени само краката му”, споделя недоумението си дядо Стоян.

Друга жена, която се е включила в издирването още вечерта на 4 януари, пък разказа, че когато кучетата тръгнали от дома на детето да търсят следите му, 3 пъти прескачали и влизали в двора на една и съща запустяла къща, но там не било намерено нищо. Къщата се намира по пътя от родната на Станко към дома на Петър Стоянов, когото в селото наричат чичо Димо и на когото момчето трябвало да занесе храна. Димо живее в голяма обезлюдена махала, отвъд която е местността Диловец.

Според родителите в този ден Димо минал с каруцата си покрай къщата им и казал на майката Христина да прати по децата храна, ако е сготвила нещо. Към 16-16,30 ч тя напълнила канчето, сложила парче домашна питка и пратила Станко да му занесе. От този момент повече не видели малкия. Когато се притеснили, че го няма, Христина отишла към 18,30 ч да го търси първо при Димо. Мъжът й казал, че момчето изобщо не е стигало в къщата му. Тогава съобщила на кметския наместник Тихомир Тошев, разказвайки му тази версия, и той подал сигнала на тел. 112.

Десетина дни по-късно обаче Димо твърдеше, че Станко му занесъл ядене, но това станало по-рано към 14,30 ч час, след който детето било видяно на няколко пъти по улиците от кметския наместник и от съседи. 
Вчера старецът не бе у дома си, на погребението на Станко - също. Отношението на съселяните към Димо е разнопосочно. Едни твърдят, че е куц и немощен, страда от деменция и че едва ли е в състояние да убие човек. Други обаче не изключват и тази версия, защото вече не знаят в кого да се съмняват.

Факт е, че той е разпитван многократно, включително и на полиграф, след като в събота стана известно, че момчето е мъртво. Освен него през последните 2 дни през детектора са минали бащата Веселин,майката Христина и още няколко души от селото. На такъв разпит е бил подложен дори и кметският наместник Тихомир Тошев, който е един от хората, видели Станко във фаталния следобед, каза самият той.

“Едва ли е някой външен човек, трябва да е някой от селото, защото кой друг ще знае, че има такова дете и по това време носи храна на Димо”, убедени са местни. В малкото селце със 70 жители и със средна възраст над 70 г. убийството на Станко бе най-коментираната тема и вчера. Всички си задаваха въпроса кой и защо е убил малкия, докато чакаха катафалката с тялото му. Споменават имената само на бащата Веселин и на Димо, но не изключват, че може и да е друг. “На челото на никого не пише, че е убиец, така че може да е всеки и накрая може всички да се изненадаме, когато полицията го открие”, казва Веселка. 

Станко бе погребан в гробището на Лагошевци, но преди това ковчегът му бе изложен за поклонение в родната му къща. Почти цялото село се беше стекло на поклонението, дойдоха учители от училището в Димово, където е учил, и съученици на големия му брат Драгомир. Покрусените му родители запазиха мълчание.                                                                                               Коментар:Ако в случаят действително се касае за убийство извършено от педофил,всички те отговарят на определен психо-профил.След като място на което е открит е било претърсвано веднъж, а трупът сравнително запазен / за зимни условия е обяснимо/ вероятно е бил укриван.Село с педофил е малко вероятно,особено такова село в което преобладават възрастни хора.Но не е изключено!Не искам да вярвам, че семейството е замесено или човека при когото доверчиво са пратили момчето да му занесе храна е виновникът.Следите са там където най-малко би ги търсил някой!Нали това е и целта на укритието. Трябвало е обстойно да проверят къщата,около която са се въртели следствените кучета. Би могло момчето да е убито там и да е било укривано в запустялата къща на таван или в маза.Момчето не би се доверил на непознат.Трупът е бил в обсег 2км от населеното място в което е живеело то и от където е изчезнало.Всичко това изключва външен човек.Някой го е видял, че отива да носи храна и го е причакал на връщане щом се касае за педофил.Този някой, няма как и по рано да не разговарял с момчето за да му се довери то.Ако е бил убит на мястото на което е намерен, момчето не би тръгнало доброволно нито с непознат, нито  с познат на такова пусто място. Би оказало съпротива с реален шанс да избяга.Само на родител и родственик би имал съответното доверие.Някъде около домът му е станало, каквото е станало! Истината говори само когато искаш да я чуеш!Най-заинтересованите хора,често си дават вид на най-незаинтересовани.Редки са изключенията от това правило за нагли типове, но и тях поведението ги издава.                                                                                   Моника Бонева  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 689394
Постинги: 420
Коментари: 373
Гласове: 547
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031