Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2011 22:41 - Опасната бактерия идвала от бобени кълнове?
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.06.2011 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image  |  5 юни 2011 |   Резултатите от официалните тестове все още не са доказали със сигурност, че източникът на бактерията са бобените кълнове
Сн.: EPA/БГНЕС Бобени кълнове, отглеждани в северна Германия, са вероятният източник на смъртоносната бактерия Ешерихия коли, от която починаха 22 души и стотици се разболяха в Европа, съобщиха германските здравни власти. Говорител на министерството на земеделието на провинция Долна Саксония съобщи на Асошиейтед прес, че по-късно днес ще бъде издадено предупреждение към хората да не ядат кълновете, които често се употребяват като съставка на салати, предаде БТА.
 
Резултатите от официалните тестове все още не са доказали със сигурност, че източникът на бактерията са отглежданите в Долна Саксония бобени кълнове, но всички признаци сочат към това, отбеляза говорителят. Той добави, че много ресторанти, където хора са се хранили преди да се разболеят, неотдавна са получили доставки от бобени кълнове. Засега обаче вероятно няма да се отмени предупреждението да не се ядат домати, краставици, салати и марули.

По-рано днес британски експерти от Центъра за защита на хранителната инфраструктура, който е част от британските служби за сигурност предупредиха, че храните и напитките, продавани във Великобритания, са изложени на нарастваща опасност от отравяне от терористични групи, предупреждават  пише в. "Дейли телеграф".

Експертите смятат, че производители и прекупвачите са уязвими на атаки от страна на идеологически и политически мотивирани групи, които искат да сеят масова смърт и хаос, като отровят хранителните доставки, предаде БТА.

Центърът за защита е приканил производителите, доставчиците и супермаркетите да затегнат мерките за сигурност в предприятията и складовете си и да идентифицират най-уязвимите брънки в техните вериги на хранителни доставки. Според експертите браншът на млечните продукти е особено уязвим.

Например няколко грама от ботулинов токсин или рицин, сипани в камион-цистерна, натоварен с мляко, могат да отровят и дори да убият хиляди хора.                                                                                                                                                       Коментар:Тъй като резултатите не са потвърдени все още източника се води неустановен Не е сигурно че заразата не може да стигне до България предвид многото българи работещи в Германия както и немски туристи пристигащи за летният сезон.Дано бързо да установят причинителят за да може мерките срещу разпространението да са ефективни.Колкото до истерията за терористични диверсии аз мисля,че е по добре да не се дават такива идеи в медиите.Нито да се плашат хората с подобни предположения за които няма реални основания.Светът е едно глобално село и все повече вируси и бактерии ,бързо ще се разпространяват. Трябва да сме готови за това нашествие причинено от глобализацията! Но ако ви се похапва морска храна с любимият ви човек смело направете резервация в морски ресторант. Не бива да подражавате на членовете на британското кралското семейство които не ядът морски деликатеси , водени от страха да не се отровят. Нито се лишавайте от пресни салати с краставици, марули и всички зеленчуци характерни за сезона. Единствено заради страх от радиация, бактерии и нитрати не може да спрем да се храним.Всяка храна с която се прекалява може да се превърне във  вредна, както и с лишаването на организма от разнообразното хранене рискувате да  отслабите  имунитета ви! Така ставате уязвими за вируси които, иначе не биха представлявали проблем за организма ви.Но си оставяйте по един ден в месеца за разтоварване и прочистващи диети.През горещото лято, когато организма не се нуждае от повече мазнини, спокойно може да си позволите и три дни на течности + 2 леки закуски преди обед и след обед... най-добре ще е ако са плодови пюрета. Но никога не правете цялостна диета само с пюрета тъй като е вредно! Целта е не за отслабване ,а прочистване на организма без да си намалявате имунитета. Отслабването без спорт и движение не може да стане+поемането на големи количества вода 1литър на ден /не други течности/.  Мони Бонева
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 692131
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930