Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2011 00:53 - Виновни са Слънцето и Луната за земетресението в Япония
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1888 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2011 00:58


Виновни са Слънцето и Луната
image Би Би Си Приливна вълна залива остров Натори. Мощно изригване на Слънцето и близката до Земята Луна бяха обвинени за земетресението в Япония от руски и американски учени.  

 

Само преди няколко дни бе съобщено, че тази и идната седмица Луната се доближава до Земята, а т.нар. лунен перигей - максималната близост на естествения спътник, ще бъде на 19 март. Тогава Луната ще е на 356 578 км от Земята, което е най-близо от 19 години, т.е. от 1992 г. насам.

 

Още тогава учените предупредиха, че подобна близост на Луната може да предизвика земетресения, да изригнат вулкани и да има огромни вълни цунами. Тогава още учените припомниха, че тъкмо при т. нар. огромни луни се случи трагедията в Индонезия и вдигналите се огромни вълни цунами през 2004 г.

 

Изригването на Слънцето, станало в четвъртък, е второто по мощност за последните четири години изригване и бе записано от спътниците GOES. Учените отбелязват, че областта, където е станало изригването, се намира почти на централния меридиан на Слънцето - срещу Земята.

 

Учените определят това място като изключително геоефективно - тоест слънчевите изригвания от тази област на небесното светило се съпровождат с големи събития и с голяма вероятност ще засегнат Земята.

 

Слънчевото изригване е предизвикало магнитна буря на Земята от най-високо ниво, съобщиха от Американското национално управление за океански и атмосферни изследвания. Само за последните пет дена на Слънцето са регистрирани повече от 70 изригвания.                                                                                                                                                                        Коментар:Да не се упокояваме, че със земетресението в Япония, последвалата го вълна цунами в Тихия океан ,както и изригналият вулкан Карангетанг висок 1784 разположен на остров Сяу в Индонезия се изчерпват катаклизмите.  Апогея на приближаването на Луната към Земята не е преминал и е възможно за България също да има природни стихии в по скромен мащаб.На 19 март когато ще е перигей не е изключен ,някакъв катаклизъм в световен мащаб. Наводнения, урагани и др.природни стихии да се активират с приближаването на Луната.При отдалечава-нето на Луната от Земята до края на Март, рискът от природни бедствия ще остане  висок.Не е целта да се плашим! В никакъв случай не трябва да позволим да ни изненадват природни явления които имат своето логично обяснение и носят след себе си последици.Винаги трябва да сме готови за тях ,защото те са част от живота на планетата която обитаваме!                                                                                                                                                              Мони Бонева



Гласувай:
3



1. silencemurmur - В никакъв случай не трябва да позволим да ни изненадват природни явления
12.03.2011 01:52
ПО ЕСТЕСТВО НА НЕЩАТА ние сме задължени да приемаме природните беди така както ни похитят. Това са сили, за които ние нямаме пряка намеса нито пък вина.
Има ли тук място за позволяване или не?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 692040
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930