Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2010 20:26 - Носителят на Нобел за мир разбра за наградата
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 892 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.10.2010 20:32


Носителят на Нобел за мир разбра за наградата 10.10.2010 image  

Съпругата на китайския дисидент Лю Сяобо, който стана носител на Нобеловата награда за мир за 2010 година, успя да се срещне днес с него, за да му каже, че той е получил авторитетното отличие.

Това съобщиха от Центъра за информация по правата на човека и демокрацията, чиято централа се намира в Хонконг.

В петък Нобеловата награда за мир за 2010 година бе присъдена на Лю Сяобо "за траен принос в отстояването на човешките права в Китай".

Сяобо е в момента на 54 години.

През 1989 година той е един от участниците в протеста на площада Тиенанмън в Пекин и от тогава се намира под постоянното наблюдение на китайските власти.

След смачкването на демонстрацията от китайската милиция и военни, Сяобо прекарва около 20 месеца в затвора.

През декември 2009 година китайски съд произнесе присъда от 11 години затвор за Лю Сяобо по обвинение за опит за сваляне на държавния строй. И в момента той се намира там.

Пътищата до затвора бяха блокирани от полицията, като се допускаха само официални лица в областта около затвора.

Полицията отказваше да разговаря с журналисти, като достъпът им до сградата също беше забранен.

Телефоните в затвора не отговаряха                                                                                                                                                              Коментар: Възмутена съм! Моите уважения нека го награждават щом е заслужил! Прадядо ми също е бил изявен демократ. Но тази награда на Лю Сяобо не е за мир тя е за демокрация! Защо заблуждават хората?! Злоупотребяват със свещеното  понятие мир! Имат ли представа какво означава мир? За да връчват награди за мир? Знаят ли с цената на какви усилия и рискове се постига тя? Награда за мир ,заслужава този който се бори да предотврати: пряка или косвена заплаха от война. Регионална, континентална или световна! И тази награда няма парична стойност в никакви милиони. Тази награда се дава от хората които оценяват постигнатото!                                                                                                                                                                 Ами нека да започнат либерали ,земеделци, еколози и всякакви други партии да  връчват награди за мир на техните изявени деятели.Водете си партийните битки другаде!!! Не опорочавайте мирът с вашите партийни домогвания.                                                                                                                                           Президентът О Бама получи награда за мир, която нямаше реална стойност.Това го знае цял свят! Дори символична стойност нямаше. Дано тя да е награда в аванс и той да и придаде реален смисъл. Не злорадствам, напротив ще съм сред най-доволните ако той го постигне! Всички ще се радваме!                                                                                                                                                              Един истински носител на Нобелова награда за мир в момента е в американска болница на 85г. Джим , дръж се! Истинската смяна ще дойде.



Тагове:   мир,   наградата,   нобел,   НОСИТЕЛЯТ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 693260
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930