Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 22:33 - Рокерски престъпни банди настъпват към България
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1000 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2010 22:34


image
Настъпването на бандите в Югоизточна Европа е започнало преди около две години
Сн.: БГНЕС  
Рокерски престъпни банди настъпват към България   22:02 / 30 юли 2010 / Престъпност
 

Престъпни рокерски банди се насочват с бързи темпове към Югоизточна Европа и стават все по-дръзки и брутални в действията си, предупреди в петък Европол.

Според агенцията банди, свързани с мотоциклетния клуб "Ангелите на ада" и "Бандидос", са се преместили в Албания, България и части от Турция, където се занимават с разпространение на наркотици и друга престъпна дейност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Новите съюзи между бандите извън закона означават, че те вече имат капацитета да ръководят трафика на дрога през Югоизточна Европа, използвайки т.нар. "балкански маршрут", се посочва в съобщение на Европол.

"В надпреварата за използване на възможностите, които предоставят пазарите в Югоизточна Европа, евентуална война за територия е сериозна заплаха, имайки предвид наблюдаваното по-рано ескалиране на насилието между съпернически банди в други части на Европа", предупреждава агенцията на ЕС.

Настъпването на бандите в Югоизточна Европа е започнало преди около две години, набира скорост и създава проблеми на местната полиция. С оглед на това Европол призова за по-тясно полицейско сътрудничество и обмен на информация за борба с престъпните банди.
"Някои страни в Югоизточна Европа не си дават реална сметка колко голяма е заплахата", каза говорителят на Европол Сьорен Педерсен.

Бандите нерядко са замесени в пране на пари и измами и установяват близки връзки с "влиятелни хора и органи" в региона, за да осигурят защита на интересите си. "Една от най-сериозните заплахи, свързани с нелегалните рокерски банди, е тяхната склонност да прибягват до крайни форми на насилие и да използват огнестрелно оръжие", предупреди още Европол.

Рокерските банди са особено активни в Германия и Холандия. Техни членове са били осъждани за изнудване, трафик на хора и     сводничество.                                                                                                                                                      Коментар: Ето точно тези мили хора ни липсваха за да стане картината пълна! Сега вече можем да кажем ,че България е място за всякаква измет. Алкохолици ,наркомани ,секс маняци от цяла Европа се стичат тук. На алкохолен и секс туризъм, сега и рокери трафиканти.Остава и наемните убийци от Европа да дойдат на сборище тук ,никой няма да ги безпокои. Не разбирам! Може би на хората в България им е безразлично, какво става в страната. Или са съгласни да допуснат и търпят, подобни безобразия.


Тагове:   България,   настъпват,


Гласувай:
1



1. анонимен - nai nakraq
02.08.2010 00:30
kato motorist se radvam da go pro4eta tova. Dano nai nakraq horata da se oplashat ot nas. Pisna mi/ni da ni zasi4at, da ne ni uvajavat i tn. Horata trqbva da gi e strah ot motoristite kakto ot mutrite i BMWtata.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 692153
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930