Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 16:54 - Северна Корея заплаши с война Южна Корея и САЩ
Автор: moniboneva Категория: Новини   
Прочетен: 1280 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 28.06.2010 16:57


Северна Корея заплаши с война Южна Корея и САЩ 28.06.2010 10:32   КНДР смята, че САЩ са внесли оръжие на демилитаризирана гранична зона  
image

Снимка: БГНЕС

 

Северна Корея заплаши, че ще предприеме военни действия срещу Южна Корея и САЩ, като заяви, че съюзническите сили са внесли "тежко оръжие" в селището Панмунджом в демилитаризираната зона между КНДР и Южна Корея.

Северна Корея, която е в центъра на шестстранните преговори за прекратяване на ядрената й програма, съобщи също, че няма друг избор, освен да засили ядрената си "спирачка" срещу враждебно настроените САЩ.

КНДР, която САЩ и Южна Корея обвиняват, че е потопила южнокорейски боен кораб през март, вече засили напрежението, заплашвайки с война, ако бъде наказана за морската атака.

Още по темата Северна Корея: Всеки момент може да избухне война

 

Според Пхенян тя е била изфабрикувана от Сеул. "Американските сили внесоха оръжие (в селището) около 7,25 ч на 26 юни", съобщи севернокорейската осведомителна агенция КЦТА, позовавайки се на военни източници, предаде Ройтерс.

Тя допълни, че оръжията трябва да бъдат изтеглени незабавно. "Ако не бъде изпълнена принципната молба на Корейската народна армия, ще бъдат взети решителни военни контрамерки в района", допълни агенцията.

Севернокорейската армия, която се състои от 1,2 милиона военнослужещи, е една от най-големите в света. КНДР и Южна Корея технически все още са във война, след като конфликтът от 1950-1953 г. завърши с примирие, но без подписан мирен договор.                                                                                                                                       Коментар: Аз съм категорично против войните! Лошият мир е по добър от най-добрата война! Понякога обаче, войната е неизбежна.Ако една война може да обедини двете Кореи/ както това стана в САЩ с войната ,между севера и юга/- то аз съм за това да ги оставят да воюват, докато им дойде акъла! Отколкото вечно да живеят, разделени,враждуващи и в постоянен страх.Не бива светът да позволява, локален конфликт да се превръща в световен проблем! Доколкото винаги има, корави глави които да ги блъскаш, една в друга не проумяват,че проблема е в ината им.  Останалият свят не е виновен за тяхното вироглавие! Аз съм за ненамеса в Корейските прeпирни. Рано или късно те ще се обединят! Защото, такива разделения на държави са изкуствени.Не знаем само, начина по който това ще стане! Тук сблъсък е на идеологии не на чужди, етноси и народи. Нека се оправят сами. Вмешателство във вътрешни работи на един народ не е позволено ,според Международното Право!                                                                                                                                                            Мони Бонева



Тагове:   война,   Южна,


Гласувай:
2



1. анонимен - ВОЙНАТА -Е СМИСЪЛА И ЦЕЛТА НА "ВОЕННИЯ КОМУНИЗЪМ"
28.06.2010 17:16
ОСТАВЕТЕ ГИ ДА НАПАДНАТ ЮГА, ТА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ ,КОЛКО ИМ Е АКЪЛА!
ТЕ НЯМАТ ДРУГ ИЗБОР-ВОЙНАТА ИМ Е НЕОБХОДИМА ,ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ!!!
КОМУНИСТ БЕЗ ВРАГ -НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!
ВОЙНАТА -Е СМИСЪЛА НА "ВОЕННИЯ КОМУНИЗЪМ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
2. moniboneva - Ако наистина стане война, между ...
28.06.2010 17:42
Ако наистина стане война, между Северна и Южна Корея- това ще е по скоро Революция! Затова, никой няма право да се меси със сила.Аз съм за обединението! Но те трява да узреят за него. Досега не показват,зряло мислене и дипломация. Остава сблъсъка да ги отрезви! Доколкото те търсят, външно внимание за разправиите си, удължават проблема с години.Комунизма има свойството да се капсулира, вътре в себе си! Чак да я желаят войната- аз не вярвам! По скоро идеологичната несъвместимост ги противопоставя във вражески позиции.
цитирай
3. raders - Плашат гаргите. Просто са изгла...
28.06.2010 21:51
Плашат гаргите. Просто са изгладнели и другаря Ким Чен Ир е решил, че е много могъщ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 691796
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930