Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2019 15:26 - Малко за религиите и тяхната вяра...
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 1750 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 19.06.2019 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Исках да напиша по-красиви неща. По-сърдечни, повдигащи духа, каращи слънцето да изгрява и птичките да пеят. Нямаше как да се получи. Дори не посмях да напиша и за Шумер, където между 200 и 300 000 г. пр. н.е. Енлил, Енки и Нинхурсаг създават човека разумен не точно "по свой образ и подобие".  Не е доказуемо...все още. Пък ако доказателствата дойдат отново...жална ни майка. Както и да е.

Религиите са като петте пръста на ръката и ръката е Тангра, от който всички те произхождат” 
Кан Мьонгке 

 

В историята си човечеството е измислило над 3000 богове, но ти не се притеснявай, твоят е единствено правилният.

 

За 11 века християнството успя да отврати толкова хора от идеята за Бог и от духовният живот и да ги тласне към атеизма, че днес сме в едно от последните места в Европа по брой вярващи.

Николай Райнов

 

Цитати от светата ни книга:

 

А Аврам взе за жена леля си Йохаведа, която му роди Аарон и Мойсей.

Изход 6:20

Ако на някой мъж се случи изливане на сперма, да изкъпе цялото си тяло във вода и ще бъде нечист до вечерта. Всяка дреха и всяка кожа, на която се намира сперма, да се изпере във вода, и ще бъде нечиста до вечерта.

Левит 15:16-17

Ела да напием баща си с вино и да лежим с него, за да запазим потомство от баща си. И така, онази нощ напиха баща си с вино и първородната влезе и лежа с баща си, а той не разбра нито кога легна тя, нито кога стана.

Второзаконие 25:11-12

Блажен онзи, който хване децата ти и ги разбие в скалата!

Псалми 137:9

Тогава, при обсадата и скръбта, с които врагът ти ще те притесни, ти ще ядеш плода на утробата си, плътта на синовете си и на дъщерите си, които ГОСПОД, твоят Бог, ти е дал.

Да не мислите, че дойдох да донеса мир на земята; не дойдох да донеса мир, а меч. Защото дойдох да разлъча човек от баща му, дъщеря – от майка и и снаха – от свекърва и; и неприятели на човека ще бъдат домашните му. Който обича баща или майка повече от Мен, не е достоен за Мен; и който обича син или дъщеря повече от Мен, не е достоен за Мен; и който не вземе кръста си и Ме следва, не е достоен за Мен.

Матей 10:34-37

Не ме ли е изпратил при мъжете, които седят на стената, за да ядат заедно с вас изпражненията си и да пият пикочта си?

Исая 36:12

Да ги ядеш като ечемични пити и да ги печеш с буци тор от човешки изпражнения пред очите им.

И ми каза: Виж, давам ти говежда тор вместо човешки изпражнения; на тях прави хляба си.

Езекиил 4:12,15

А ако жертвата му за всеизгаряне на ГОСПОДА е от птиците, тогава да принесе приноса си от гургулиците или от гълъбчетата. Свещеникът да го донесе при олтара, да му извие главата и да го изгори на олтара, а кръвта му да изцеди по стената на олтара. Да изтръгне гушата му с нечистотиите и и да ги хвърли до олтара, на изток, на мястото на пепелта. И да го разчекне между крилата, но без да го разделя на две. И свещеникът да го изгори върху дървата, които са върху огъня на олтара; това е всеизгаряне, жертва чрез огън, благоухание на умилостивение на ГОСПОДА.

БРЕХ!?!?   ГОСПОДИ?!   ОТДЕ Я ВЗЕ ТАЯ ТРЕВА?

  • „И рече Бог (Иехова) на Авраама: а ти запази Моя завет, ти и твойте потомци след тебе в родовете им. Този е моят завет…целият мъжки пол у вас да бъде обрязан… А необрязаният от мъжки пол, който не обреже крайната си плът (на осмия ден), тая душа ще се изтреби…“ [Бит. 17:9, 10, 14                                          За християнство ли си говорехме?!

  •  „Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.“[Изх. 31:14]           Господи?! Аз работя и в събота, и в неделя... Да се самоубия, казваш, по-добре?

  • Ако…тръгнат и почнат да служат на други богове, и се поклонят тям, или НА СЛЪНЦЕТО, или НА МЕСЕЧИНАТА, или на всичкото небесно войнство…изведи оня мъж, или оная жена, които са сторили това зло, при вратата си и ги пребий с камъни, да умрат.“[Втор. 17:2, 3, 5]     Абе господи, аз тия слънце и месечина ги познавам отпреди да се родиш бе????

 „…Господи (Иехова), защото ти за нас си създал тоя свят. А за другите народи, произлези от Адам, ти каза, че те са нищо, че приличат на слюнка…“[3Ездр. 6:55-56]

Я ГЛЕДАЙ ТИ КАКВА БИЛА РАБОТАТА? ЗА ТВОИТЕ МОМЧЕТА ЦЕЛИЯ СВЯТ, ЗА ГОИТЕ ДЪРВОТО?    ЗАТОВА ЛИ МЮСЮЛМАНИТЕ НАРИЧАТ СВЕТАТА ВЯРА В ТЕБЕ „НАСРАНИАТ“?

Такаааа..... НЯКОИ НЕЩА ГИ ПОИЗЯСНИХМЕ. Това обаче далеч не е всичко.

Сура 2,191
„И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.“

Сура 8,12-13
„Твоят Господ разкри на ангелите: ”Аз съм с вас. Подкрепяйте вярващите! 
Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците. Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.”“

Сура 8,39
И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли ­ Аллах е зрящ за техните дела.“

Сура 8,55
Най-лошите твари пред Аллах са онези, които Го отричат и не вярват“

Сура 8,60

Сура 47,4-6
И когато срещнете неверниците, удряйте по шията, додето ги надвиете, и здраво ги вържете! А после ­ или милост, или откуп, когато войната приключи. Така е! А ако Аллах пожелае, би им отмъстил, но иска Той да изпита едни от вас чрез други. А на онези, които бъдат убити по пътя на Аллах, Той не ще провали делата им.Той ще ги напъти и ще подобри положението им.И ще ги въведе в Рая, за който ги е известил.“

Вярваме в Аллах и в низпосланото на нас, и в низпосланото на Ибрахим и Исмаил, и Исхак, и Якуб, и родовете [му], и в дареното на Муса и на Иса,и в дареното на пророците от техния Господ. Разлика не правим между никого от тях и на Него сме отдадени. – Сура Бакара(2):136

ще откриеш, че от тях най-близки по любов към вярващите са онези, които казват: “Ние сме християни.” Така е, защото сред тях има свещеници и монаси, и защото не се възгордяват. А щом чуят низпосланото на Пратеника, ти виждаш очите им да преливат от сълзи заради онова, което са узнали от истината… – Сура Маиде(5):82,83

Не е каквото да не се натрапва една очевидна идея. Християни и мюсюлмани служат на един и същи бог.

И защо тогава реки от кръв, потоп от огън и насилствено налагане ... и на двете...прави религии, след като Яхудзата е един???

Много е просто. Поглеждаме двете религии. Виждаме към кого са насочени. Търсим у кого ще останат властчицата, паричките и женичките, може и момченцата.

Обаче... Хюстън, имаме проблем. Проблемът е с кръста за начало. Тука има едни доста много народи, които ни се смеят и не чуват какво им се говори, и всичките се наричат българи?

Има лесно, пичове. Направете така, щото в новите богове да разпознаят своите стари. Обещайте им вечен живот след смъртта.

На тия, дето са от Средиземно море на север, по ще им отива кръста. И без това римляните ги разпъват на кръст и до днес. И така: хващате стария им символ, с оная буква и двете черти отстрани и върху ипсилона заковавате Исата, а от двете му страни разпъвате по един разбойник за компания и ще си улесните живота много.

Тия в християнството да слушат без да папкат и всичко спечелено да го дават безропотно на княза си от бога поставен, а който не дава пари на църквата, може да го поотлъчите от нея. И ако князът не дава пари на църквата, значи не е от бога поставен и да се смени с друг.

Да, боже... Обаче тука още има едни народи, дето се смеят и не вярват на Исуса.

(Странно как името ИИСУС кореспондира с титлата CAESAR, която пък от своя страна има пълно покритие с тюркската ZAJSAR като родов старшина; монголската DZAJSAR като чиновник, съдия и с китайската TSAJ-SIANG със същото значение. Гъркът JASON нали и той беше цар някакъв там легендарен? Колко случайности на едно място, нали? И не щеш ли, все към българите насочени!)

Мдаа, я да видим...Шест века минаха, пък нагоре от Черното море резултат няма. Чакай малко араби да пратим, че да видят тия българи как се слагат данъци и как се краде от Синедрион печалба. Я там газиите...прочетете Корана като хората и марш у Българско...Ислямска държава да им направите, иначе халифе? Парите обратно, ти си знаеш! Я сега там с луната и звездите...аха, виж кво чудно зелено...те нали стрелят с лъкове и имат такъв знак...я обърни лъка им прав....а, супер...тури сега една петолъчка...ето ти и месец/луна и звезди...и понеже един е Тангра, гледайте Аллах там горе-долу като него да го докарате, всемогъщ и всемилостив и на оня свят само рай да ги чака или пък Сатаната...Упс, мъдреци синедрионски, Сатаната вече е ангажиран... Абе Шайтан да е тогава, много важно. И да пишете там, щото пророкът нещо му липсва граматиката, че Иса е казал Мохамед да го наследи и да открие на хората истинската вяра. Важното е бизнесът да върви гладко и да я няма тая България, че АМАН...Или AMEN....Може и АМИН, само да правят дарения и да слушат каквото им се казва! Колкото по-малко четат и пишат, толкова по-добре! Ние ще смятаме вместо тях, ще четем вместо тях и ще пишем заради тях.

Още един малък проблем, свети отци. Българин с българин не воюва!

Ха, не воювал. Щом е за вярата – кажете им, че е разрешено. Все трябва акъл да ви дава човек. Айде, ходжите, на бачкане, че поповете ви водят с шест века.

Пък ей така ако повоюват едни с други за вярата, добри пари ще изкараме. Газ!

Няма добра религия. Няма правилна религия. Религията служи да оправдава убийствата с цел грабеж в масов мащаб. Бог не е на ничия страна. Не му пука за никого. Става дума за пари, жени, власт и педераст, да го кажа римувано.

И трите световни религии тръгват от едно и също място. Случайност?

И трите световни религии търсят разпространение най-напред из областите с народи, влезли в българството. Случайност?

Отделянето на Дунавска България от Волжка България става предимно заради религиозните различия. Случайност?

Християнството успява да се наложи в Европа след отделянето на самостоятелните държави от Българската Империя, т. е. в периода осми до дванадесети век. Случайност?

И двете религии се налагат с кръв, огън и меч. И ИСКАТ ПАРИ ЗА ВСЕМОГЪЩИЯ БОГ. Защо са му на бога пари, нали негов е целия свят?

Евреите нямат ад, момчета. Имат само чистилище. И оправдания за всичко.


 

 





Гласувай:
4



1. radostinalassa - Защо си ме изтрил?
23.06.2019 14:27
Защото си от тюрките? Ние не сме от тях, забележи.
цитирай
2. dobrodan - Радостина, не съм те
23.06.2019 18:01
трил от времето на славянския световен праезик, тоест отдавна? Дотук само един човек може да се похвали, че съм му трил постингите, като изключим теб него път.
Да, ние не сме от тях, но те са от нас, поне отчасти.
Не знам дали съм от тюрките, всъщност едва ли някой знае със сигурност произхода си четири-пет поколения назад. Едно нещо обаче ми се утвърди в главата - по-добре тюрк, който казва, че е българин, отколкото македонец, който казва, че не е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1044192
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4144
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031