Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2011 14:35 - доброволна емиграция или безизходица
Автор: moniboneva Категория: Други   
Прочетен: 1526 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 14.06.2011 01:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Заливаме Великобритания с имигранти В момента са 53 хил., нашествениците от Източна Европа са най-много   image   понеделник, 13 юни 2011

Лондон

България е на пета позиция в проучване на британската национална статистика за имигрантите в Обединеното кралство.

Статистиката е изготвена на базата на сравнението на имиграцията през 2004 и 2010 г. По този показател начело е Словакия, където се наблюдава шесткратно увеличение. През 2004 г. във Великобритания са пристигнали само 8000 словаци, а през 2010 г. те са 49 000. България също отбелязва бум с близо петкратно увеличение - от 11 000 през 2004 г. на 53 000 през 2010 г.

Петте водещи държави са от Източна Европа, като останалите три, освен вече споменатите Словакия и България, са Латвия, Полша и Румъния.                                                                                                                                          

Коментар: Слагам тези две статии в един блог ,защото откривам косвена връзка между тях. Преди около 10 години млад мъж 25-30г  от Видин беше изпил пред очите на баба си  отрова за мишки или някакъв друг силно отровен препарат.  Трябвало на другият ден да замине на гурбет в Испания и да изостави сам старицата която го е отгледала. Избрал летален изход.Не ви съветвам да прибягвате към такива крайности който може нека се спасява навън! На който му държи остава тук и се бори с трудностите.Не е осъдително да заминеш в чужбина ако не виждате друг избор. На острова също не е лесен живота емигрантите на албиона вероятно са достигнали 15-20% на сто от цялото им население.  Понякога е ключово да ви се открие шанс, след което следва да полагаш системно много труд. Поета Пеньо Пенев го е казал сурово и реалистично: когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле...  гледай ти да си добре!                                                           Не разбирам само какъв личен интерес имат хора които си заравят главата в пясъка, подобно на щрауси? Какво печелят тези които отричат да съществува море от емигранти и по този начин се топи народа ни. Чий интереси обслужват или не е достигнало до съзнанието им ,че след 10-20г българите ще сме малцинство в родината си.Далеч сме от тези времена когато пътуването в Европа е само за удоволствие или хората искат да обменят професионален опит. Недостижимо сме далеч на този етап.Тоест оправданието,че сме космополити не се котира.Разбира се място за отчаяние няма не съм песимистка ,но и през розови очила не гледам на реалността.

 

Двойно убийство от ревност в Кърджали Млад мъж уби приятелката си и се обеси   image

Снимка: Стандарт

  понеделник, 13 юни 2011

София

Двойна смърт от ревност разтърси Кърджали. Както АСН съобщи снощи, 21-годишна жена и 24-годишен мъж са открити мъртви в апартамент в центъра на Кърджали в неделя по обед. 

Убитата Дафинка Беличева е от Ардино и е работила като сервитьорка. Приятелят й Седой Михайлов е от района на Неделино.

Двамата имали намерение да заминат за Испания на работа. Според съседите младежите били много тихи. В нощта на убийството не са чули никакви викове.

По първоначални данни причината за смъртта на жената е механична асфикция, а на мъжа самообесване. Той е открит в банята, където си надянал примката, след като убил половинката си. После отвъртял кранчетата на чешмата докрай. Сигнал за течащата вода от жилището е подаден от съседи около 14 часа.

Веднага е бил издирен собственикът на апартамента, тъй като в него живеели наематели. При влизането в жилището полицаите открили трупа на жената в една от стаите, а на мъжа в банята.

По разпореждане на директора на ОД на МВР комисар Валери Баранов незабавно е сформиран екип за извършване на оглед на мястото на произшествието и други процесуално-следствени действия.

От събраните до момента факти под ръководството на Окръжна прокуратурата заключението е за убийство, последвано от самоубийство по лични причини.                                                                                                                                                                                              Един аналогичен случай от днес който силно ме потресе. Сходен е с този за който разказах. Затова призовавам хора не правете това със себе си! Намерете смисъл да живеете някой ви обича и на някой ще липсвате.Помислете първо как вие бихте се почувствали, ако внезапно изгубите незаменим за вас човек! Болката от загубата е непоносима.Трудните периоди се изживяват и на хоризонта винаги се появява нов лъч надежда.   

image
Трупът на самоубиеца е откаран за аутопсия в МБАЛ - Бургас
Сн.: EPA/БГНЕС
                

Мъж се самоуби при баба си в Бургас 13 юни 2011 / News.dir.bg 39-годишен софиянец, който е дошъл в Бургас на посещение на 81-годишната си баба, се е самопрострелял в областта на слепоочието със законнопритежаван пистолет, съобщиха от МВР. Вчера около 16.30 ч. в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за самопрострелял се и починал мъж в апартамент в ж.п. фондове №33 Полицаите установили, че това е 39-годишния П.Б. от София.

По думите на възрастната жена, след като чула изстрел в една от стаите на жилището си, влязла и видяла внука си с рана в главата и пистолет в ръката. Повикала помощ и алармирала полицейските служители и "Бърза помощ".
Мъжът се прострелял със законно притежаван пистолет "Валтер" в дясното слепоочие. Трупът му е откаран за аутопсия в МБАЛ - Бургас.
 



Гласувай:
2



1. panazea - Няма бъдеще за младите в България !
13.06.2011 14:43
Затова бягат ! Аз ги разбирам !
Смъртта не е изход !
цитирай
2. moniboneva - Съгласна съм!
14.06.2011 01:44
О да panazea горещо се съгласявам с теб още повече ,че днес попаднах на един аналогичен случай с мъж на моята възраст от града в който живея.Потресена съм не смея да използвам определението достоен изход за да не прозвучи като поощрение.Само мога да кажа, че проявявам човешко разбиране. Хора които сте отчаяни намерете сили в себе си да продължите напред! Колкото и да ви е трудно, заради някой който ви обича си заслужава да останете на този свят за да не го нараните като го оставите сам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moniboneva
Категория: Други
Прочетен: 693261
Постинги: 421
Коментари: 373
Гласове: 549
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930